menu
Word Lid
RUP Kloosterveld-De Zwaan

De Provincie Antwerpen zoekt naar gebieden om de verdere uitbreiding van KMO’s te bewerkstelligen. Daarbij wordt gekeken naar het KMO-gebied Kloosterveld-De Zwaan, hoewel deze laatste blijkbaar zonder enig probleem, RUP of MER werd goedgekeurd.

Op donderdag 5 oktober kwam de provincie samen met de huidige burgemeester en schepenen van Brecht “iets” uitleggen over hoe ecologisch, duurzaam en energie-efficiënt ze een nieuwe uitbreiding (mét bijhorende onteigeningen) wensen aan te pakken.

Samen met u was het Vlaams Belang ontzet over het feit dat het grootste probleem, namelijk het mobiliteitsvraagstuk, helemaal niet ter sprake kwam.

Reeds jarenlang zijn de problemen aan het kruispunt van de handelslei-eikenlei-beukenlei een doorn in het oog van alle bewoners en staan we nodeloos in de file elke morgen, middag en avond. Hoewel de industrieterreinen niet de enige oorzaak zijn van de problemen op het kruispunt, dragen ze uiteraard wel in belangrijke mate mee en zal een uitbreiding hoe dan ook zorgen voor meer verkeer en dus nog grotere problemen.

Het is onbegrijpelijk dat men vandaag nieuwe problemen creëert zonder op enige manier de reeds bestaande op te lossen.

Terwijl de boeren gedwongen worden om te “ontharden”, vinden de NVA en CD&V het betonneren van 13 hectaren weidegrond dan weer geen enkel probleem, begrijpen wie begrijpen kan.

Over de mysterieuze “ontsluitingsweg” horen we natuurlijk niets buiten dat “het in de planning” zit. De burgers worden een wortel voor de neus gehouden. Het Vlaams Belang wil voorkomen dat we met onze ogen dicht tegen de muur lopen en wel vervolgens :

Het Vlaams Belang verzet zich dan ook met klem tegen elke nieuwe uitbreiding en/of betonnering van weide zonder dat eerst een oplossing wordt uitgewerkt en gerealiseerd voor het mobiliteitsprobleem.

Dit kan eventueel door de aanleg van een ontsluitingsweg en bijhorende blokkering van toegang tot de industrieparken langs de eikenlei.

Is dit niet haalbaar dan is verdere uitbreiding van het Kloosterveld NIET MOGELIJK.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF